Известие

Collapse
No announcement yet.

Добавка за двигател

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Добавка за двигател

Здравейте колеги,

Наистина горд собственик съм на Алфа 146 1.4ТС (00"), но от известно време (1година) колата взе да харчи повечко масло когато е карам предимно на дълъг път (аз предимно на дълго е карам с около 140км). Разхода на масло е около 1 литър на 10 000км, истински Кастрол от Германия закупен 10в40 магнатек, прави го и със Селения 20к. Прави ми и впечатление, че когато е пускам по наклон на скорост и после дам газ за да излезна например от някой завой изпушва - не гъст син дим и това само за 1-2 секунди, после се оправя, колата няма катализатор, има газов инжекцион. Чудя се за добавка на Bardahl има за маслото за да постегне малко мотора или Кастрол 10в60 (Селения 10в60 Racing) или съм готов да чуя, Вашето уважаемо мнение от мен. Колата е доста пъргава, нямам проблеми по нея, освен.. тракащия вариатор, просто искам да е поглеза с някоя добавчица за двигател ако изобщо може да се поглези с такъв продукт. С цялото ми уважение, моля да пишат хора, които наистина са изпробвали нещо. Благодаря!
    Alfa romeo ... the elegant Ferrari !

http://xado.unacs.bg/prisadka-za-benzinov-dvigatel.html
    Last edited by toto99; d.m.y г., 13:36.
    Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

1л. на 10000км е съвсем приемлив разход на масло, не се занимавай с добавки. Мненията са различни и на двата полюса относно смисъла от тях.
      Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
      Mazda 6 2.3 2005
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
        1л. на 10000км е съвсем приемлив разход на масло, не се занимавай с добавки. Мненията са различни и на двата полюса относно смисъла от тях.
        Благодаря, колега. И аз така мисля по принцип, но все пак искам да видя мнения.

Comment

Разхода на масло е перфектен, ако след смяна маслото ти е на максимум, на 10 000. ще ти е на минимум - не ти се налага да доливаш, просто го сменяш. Не се занимавай с добавки.
          1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Прави ми впечатление, че когато вдигна щеката на маслото от едната страна е малко повече от другата страна, имам предвид - знаете че това са 2 пъпки, от едната страна са изпъкнали, от другата вдлъбнати, винаги от едната страна е повечко - колата не е под наклон.

Comment

Първоначално публикувано от gaidaroff Покажи съобщение
              Прави ми впечатление, че когато вдигна щеката на маслото от едната страна е малко повече от другата страна, имам предвид - знаете че това са 2 пъпки, от едната страна са изпъкнали, от другата вдлъбнати, винаги от едната страна е повечко - колата не е под наклон.
              И на 155 е така но ако стигнеш до тия 1-2мм .....
              Alfa 155 1.9TD '97 EX
              Alfa 166 2.4 JTD EX
              Alfa 156 2.4 JTD

Comment

Working...
              X